Kulutusluotto

LuottoRahan kulutusluottoa voidaan myöntää 10 eurosta aina 2000 euroon saakka

LuottoRahan jatkuva kulutusluotto sopii sinulle, jos tarvitset maksimissaan 2000 euroa rahaa. Mikäli sinulla on usein tarvetta nostaa pieniä eriä ylimääräistä rahaa kerrallaan, niin LuottoRahan vakuudeton kulutusluotto sopii sinulle hyvin, sillä voit nostaa luottoa pankkitilillesi aina tarpeen mukaan. Nostojen määrä ei vaikuta luoton hinnoitteluun. Saatuasi myönteisen luottopäätöksen voit nostaa lainaa heti tilillesi.

Kulutusluoton nostamisen jälkeen käytössäsi oleva luotto pienenee nostetun summan verran. Kun taas maksat kulutusluottoa takaisin luottotilillesi, niin käytettävissäsi oleva luotto kasvaa. Mikäli, et voi maksaa nostoja eräpäivään mennessä, niin voit kätevästi muuttaa maksuaikataulua Oma LuottoRaha -palvelussa (johon pääset kirjautumaan omilla käyttäjätunnuksillasi).

Kulutusluotot - rahan käyttäminen

Myönnämme 2000 euron jatkuvan luoton, josta voit nostaa haluamasi summan tilillesi. Voit nostaa kerralla suuremman summan tai pienemmissä erissä. Takaisinmaksu palauttaa aina luoton pääoman uudelleen käyttöösi. Voit käyttää kulutusluottoa mihin tahansa tarkoitukseen. Me emme tarkista, eikä kukaan muukaan tarkista, mihin käytät nostamasi rahat.

Luottohakemus on helppo täyttää:

  1. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla ja täytä hakemus
  2. Hyväksy luottoehdot ja lähetä hakemus
  3. Maksukykysi selvittämiseksi, syötä verkkopankkitunnukset Instantor -palveluun. Lisää Instantor -palvelusta: https://www.luottoraha.fi/Instantor
  4. Kun olemme vastaanottaneet selvityksen maksukyvystäsi, saat luottopäätöksen heti. Tämä varmistus tulee tehdä vain kerran.
  5. Luottopäätöksen saatuasi, voit nostaa luottoa tilillesi heti.

Joustava takaisinmaksu

Luoton maksaminen on myös joustavaa. Voit maksaa käytetyn luoton takaisin kerralla, tai vain minimilyhennyksen verran kuukaudessa. Kuukausittainen minimilyhennys on 10% käytetystä luotosta ja kuluista. Maksettava minimilyhennys on kuitenkin aina vähintään 100,00 euroa kuukaudessa tai tätä määrää alempi laskussa mainittu summa, jos asiakkaan velkasaldo on alle 100,00 euroa.

Kulutusluoton hinta?

Maksat vain käytetystä luotosta. Jokaisesta nostosta peritään 14 %nostoprovisio noston summasta ja nimelliskorko 49,88% käytössä olevasta pääomasta.

Voit tarkastella hinnoittelua osoitteessa https://www.luottoraha.fi/Hinnoittelu.

Laskutuskausi

Laskutuskausi on yhden kuukauden mittainen. Asiakas voi valita laskun eräpäiväksi kuun 15. päivän tai kuun viimeisen päivän. Jos eräpäivä on kuun 15. päivä, kaikki edellisen kalenteri kuukauden aikana tehdyt nostot kuluineen laskutetaan 15 päivä. Jos eräpäivä on kuun viimeinen, kaikki saman kuukauden 15. päivään mennessä tehdyt nostot kuluineen laskutetaan kuun viimeinen päivä. Maksettavaksi erääntyvä osuus on 10 % käytetystä luotosta ja kuluista.

Laskutus

Lasku lähetetään kotiisi postitse tai sähköpostilla. Voit myös tilata laskut Itellan NetPostiin. Laskussa on eritelty kaikki nostosi ja niihin kohdistuneet kulut. Laskusta näet myös laskutuskauden aikana tehdyt lyhennykset. Laskuun on valmiiksi merkitty kuukausittainen minimilyhennys, mutta voit aina maksaa myös koko velkasaldon tai lyhentää luottoa enemmän kuin minimilyhennyksen verran, jolloin säästät korkokuluissa. Takaisinmaksu palauttaa aina luoton pääoman uudelleen käyttöösi.

Panostamme vastuulliseen luotonantoon

Yhä edelleen on netistä löydettävissä muun muassa mainoksia joissa luvataan kulutusluottoja ilman luottotietoja. Mainoksissa luvataan kulutusluottoja henkilöille, joilla on luottohäiriö luottotietorekisterissä. LuottoRaha tarkistaa aina luoton hakijan luottotiedot eikä myönnä kulutusluottoa henkilöille, joilla on häiriöitä rekisterissä. Asiakkaalla ei voi myöskään olla vanhoja avoimia vippejä LuottoRahan palvelussa. Yksikään Suomen Pienlainayhdistyksen jäsenyrityksistä ei myöskään myönnä vippiä henkilölle, jolla on merkintä luottotiedoissa.

Ongelmana Suomessa on tällä hetkellä, että pienlainayritysten on vaikea saada reaaliaikaista kuvaa henkilön taloudesta ja maksuvaikeuksista, sillä maksuhäiriön saaminen luottotietoihin saattaa kestää vuosiakin. Vasta kun saatavaan haetaan käräjäoikeuden päätös, merkitään luottohäiriömerkintä rekisteriin. Näin maksuvaikeuksien kanssa kamppaileva henkilö voi ehtiä velkaantumaan esimerkiksi vippaamalla useista eri pikavippifirmoista rajusti ennen kuin maksuvaikeudet tulevat julkisiksi luottotiedoista löytyvän maksuhäiriön avulla.

Pikavippiyrityksillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuuksia tarkistaa vippaajan velkatilannetta muulla tavoin kuin luottotietorekisteristä. Tilanne ei ole edullinen kulutusluottoja myöntävälle yritykselle eikä ylivelkaantuneelle lainaajalle. Velkaantuneen asiakkaan kulutusluotto jää helposti maksamatta ja näin yritys tekee tappiota myöntämällä tällaiselle asiakkaalle luoton. Asiakkaan ahdinko taas pahenee entisestään kun kaikenlainen vippaaminen ja velkaantuminen on muuttunut kierteeksi ja karannut käsistä.

LuottoRaha haluaa kehittää nykyistä kattavampia keinoja asiakkaan maksukyvyn kartoittamiseen ja näin olla mukana kehittämässä entistäkin vastuullisempaa luotonantoa. Tästä syystä olemme ottaneet käyttöön mm. Instantor-nimisen luottoanalyysin, joka auttaa kuluttajia ottamaan sellaisia lainoja, jotka he pystyvät maksamaan takaisin. Kulutusluotto on siis hyvä juttu, niin kauan kuin kulutusluottoa ei makseta vipillä. Asiakkaan oma vastuu ja harkinta on suuressa roolissa kulutusluottoa haettaessa. Kulutusluotto ei ole ilmaista rahaa vaikka sen hakeminen käykin helposti netissä. Kulutusluotto on lainaa siinä missä muutkin lainat ja sen ottamista tulee harkita ja oma takaisinmaksukyky arvioida huolella. Niin kauan kuin asiakas muistaa tämän, ei lainaamisessa ole mitään pelottavaa tai vaarallista.

Kulutusluotot käyttötarkoituksen mukaan

LuottoRahan edullinen kulutusluotto voidaan myöntää 10 eurosta aina 2000 euroon saakka kaikille vähintään 20-vuotiaille suomessa vakituisesti asuville henkilöille. Uutena asiakkaana sinulle myönnetään 2000 euron luottotili. Hoidettuasi lainan takaisinmaksun ajallaan, sinulle tarjoutuu mahdollisuus korottaa luottorajaasi. Usein kulutusluotto myönnetään kertalainana, joka maksetaan takaisin erissä. LuottoRahalta sen sijaan saat käyttöösi jatkuvan tililuoton, josta voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan ja maksaa luottoa takaisin kuukausierissä. Tee ilmainen kulutusluottohakemus netissä klikkaamalla sivun yläosan "Hae Luottoa"-painiketta.

Voit käyttää kulutusluottoa haluamaasi käyttötarkoitukseen. Haluamme kuitenkin, että harkitset ensin lainasummaa ja maksuaikataulua järkevästi. Kannattaakin toimia seuraavasti, kun haet kulutusluottoa:

  1. Tee luottohakemus netissä. Saat nopeasti tiedon hyväksynnästä, jonka jälkeen sinulla on käytössä oma luottotili. Tämän jälkeen voit nostaa tarpeesi mukaan kulutusluottoa verkkopalvelumme kautta.
  2. Mieti tarvitsemaasi rahasummaa tarkemmin, kun aiot nostaa rahaa tilillesi. Yksittäisten ostojen tapauksessa voit nostaa täsmälleen ostokseen tarvittavan summan tilillesi. Mikäli sinulla on tarvetta yleisesti nostaa rahaa, laske tarkalleen tulosi ja menosi muutaman seuraavan kuukauden ajalta. Ota juuri sen verran rahaa kuin tarvitset. Voit myös laskelmiesi pohjalta helposti laskea, koska on sopiva aika maksaa kulutusluotto takaisin.
  3. Nyt voit nostaa luottoa, sillä tiedät tarkalleen oikean rahasumman ja takaisinmaksuajan. Kirjaudu sisään palveluumme ja nosta rahat pankkitilillesi seuraamalla palvelun ohjeita. Rahat maksetaan asiakaspalvelun aukioloaikoina.
  4. Lyhennä nostettua kulutusluottoa kuukausittain alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan. Samalla myös jäljellä oleva limitti palautuu. Voit muuttaa maksusuunnitelmaa verkkopalvelumme kautta, jos sinulle tulee ongelmia maksaa kulutusluotot takaisin ajoissa.

Ei turhaa odottelua - kulutusluotto heti tilille

Kulutusluotto on lainaa siinä missä tavallinen pankkilainakin. Vakuudeton kulutusluotto eroaa tavallisesta lainasta siinä, että tavalliseen lainaan tarvitaan usein vakuus tai takaaja. Kulutusluotto on usein lainasummaltaan pankkilainaa pienempi ja laina-aika on usein lyhyempi. Tyypillinen kulutusluotto on suuruudeltaan noin 500 euroa – 10 000 euroa ja se lainataan summasta riippuen 30 päiväksi tai pidemmäksi aikaa. Asiakas voi useimmissa kulutusluottopalveluissa valita itselleen sopivimman maksuajan. Usein lyhyemmän laina-ajan kulutusluotossa kuluosuus verrattuna lainan pääomaan on pienempi kuin lainassa, jossa laina-aika on pidempi. Esimerkiksi pankkilainassa puhutaan yleensä kymmenientuhansien suuruisista lainasummista, mutta tällöin on myös laina-aika usein pidempi ja kuluosuus huomattavasti suurempi lainapääomaan verrattuna.

Vaihtoehto kulutusluoton ottamisella on lainata rahaa vaikkapa sukulaisilta, ystäviltä tai tuttavilta. Läheisiltä lainaaminen saattaa kuitenkin tuntua joskus epäsopivalta ja vastenmieliseltä. Moni ei halua tunnustaa tarvitsevansa apua tai ei halua jäädä kiitollisuuden velkaan puhumattakaan, että jäisi velkaa rahaa läheiselle ihmiselle. Rahan lisäksi näissä tapauksissa saattaa menettää hyvän ihmissuhteen, sillä raha aiheuttaa helposti kitkaa läheistenkin ihmisten välille.

Kulutusluoton vastineeksi voidaan myös laskea luottokortit ja erilaiset osamaksusopimukset vaikka uuden pesukoneen hankinnassa. Osamaksumahdollisuudessa kannattaa aina katsoa mahdolliset kulut ja miettiä kuinka pitkän sopimuksen tekee ja verrata niitä kulutusluotosta syntyviin kuluihin. Hankintoja tehdessä kannattaa myös miettiä ettei jatkuvasti tee osamaksusopimuksia, sillä näin kuukausittaiset menot nousevat huomaamatta. Joskus on myös tilanteita joissa tarvitaan rahaa. Tällöin ei aina osamaksusopimukset auta vaan on otettava esimerkiksi kulutusluotto, jolloin rahat saa todennäköisesti tilille vielä saman päivän aikana.

Luottokortti kulutusluoton vastineena saattaa myös olla toimiva konsti rahoittaa yllättäviä menoja. Luottokortin hankkimiseksi on kuitenkin asioitava pankissa. Lisäksi jos rahan tarve on kertaluontoista on LuottoRahan kulutusluotto ehkäpä parempi vaihtoehto - luottotiliämme voit kuitenkin käyttää jatkuvana käyttöluottona ja maksaa velkasi aina välillä takaisin. Luottokortista kun aiheutuu kuluja ja sen hankkimiseksi on nähtävä vähän enemmän vaivaa.

LuottoRahasta saat lainaa matkaa varten, auton huoltoon ja pienremonttiin. Tutustu tarkemmin autolainaan, remonttilainaan ja matkaluottoon.