Joustoluotto

Joustoluotto auttaa, kun yllättävä rahan tarve iskee eikä tarvittavan rahasumman määrä ole lähtökohtaisesti suoraan selvillä. Joustoluotolla saat esimerkiksi 2000 euroa luottoa, jota voit nostaa tilillesi haluamasi määrän aina, kun tarve iskee.

Joustoluoton suosio on noussut 2013 kesäkuun jälkeen erittäin paljon, sillä pienten lainojen saamista rajoitettiin tiukasti lakiuudistuksella. Joustoluotto toimii osittain perinteisten pienlainojen tavoin, mutta kuitenkin sillä uudistuksella, että luottolimiitti on määritelty etukäteen ja rahaa voi nostaa tililleen halutessaan uudestaan monia kertoja ilman uutta lainahakemusta. Tämä on huima parannus perinteisiin pienlainoihin verrattuna, sillä se säästää selkeästi niin asiakkaan kuin lainanmyöntäjänkin aikaa ja kustannuksia.

Joustoluottoa pieneen ja isoon tarpeeseen

Rahan tarve voi iskeä yllättävissä paikoissa täysin odottamatta. Suurimmassa osassa tapauksista joustoluotto pystyy korjaamaan tilanteen tai ainakin helpottamaan sitä luottolimiitin avulla. Joustoluotosta voidaan käyttää myös nimitystä käyttöluotto.

Mitä teet, kun kuukauden budjetti on satunnaisten menojen osalta käytetty jo viikkoa ennen tulevaa palkkapäivää ja pyykinpesukone päättää sanoa itsensä irti? Ensimmäisiksi vaihtoehdoiksi voi tulla mieleen käyttää viikon verran likaisia vaatteita tai käydä pesemässä niitä kalliissa pesulassa. Nämä molemmat vaihtoehdot ovat huonoja, sillä pesukone on kuitenkin ostettava, joten viikon pesulakulut ovat täysin ylimääräistä rahan tuhlausta.

Rahaa voi tietysti pyytää vaikka vanhemmilta tai pomolta palkkaennakon muodossa, mutta jos nämä vaihtoehdot täytyy viivata yli, jää vaihtoehdoksi lainata rahaa ulkopuoliselta lainantarjoajalta.

Pankit tarjoavat lainoja mielellään, mutta jos näihin kankeisiin laitoksiin ei halua tai aikataulusyistä pysty menemään, on paras vaihtoehto joustoluottoa tarjoavat yritykset. Parhaimmillaan voit lähteä pesukoneostoksille ja tehdä luottohakemuksen kassalla odottaessasi, sillä luottopäätös tulee heti ja rahat ovat tililläsi välittömästi.

Yksittäisten pakollisten ostosten lisäksi joustoluotto toimii erittäin hyvin esimerkiksi lomamatkan yhteydessä. Kun huomaat, että suosikkilomakohteeseesi olisi sattumalta juuri nyt tarjolla erittäin edullinen matka, mutta budjettisi ei salli tavallisen lomaviikkosi aikaistamista kuukaudella, on kätevä ratkaisu helpottaa tilannetta joustoluotolla. Joustoluoton parhaana puolena on myös se, että lomalle lähdettäessä ei tarvitse arvailla, kuinka paljon rahaa mahtaa kulua vaan rahaa voi nostaa aina tarpeen tullen lisää luottolimiittiin saakka.

Voit nostaa vain sen verran kuin tarvitset

Paras puoli joustoluotossa on se, että koko luottolimiittiä ei tarvitse nostaa heti tilille perinteisen pienlainan tavoin, joten rahaa säästyy jo pelkästään siitä syystä, että raha ei makaa käyttämättömänä tilillä samalla, kun se kartuttaa luotonantajan pussiin turhaan korkoa.

Tietysti kolikon kääntöpuolena on se fakta, että luottolimiittiä tulee käyttää vastuullisesti eikä potentiaalisen ylimääräisen rahan kiusaukseen saa langeta ja siirtää luottoa omalle tilille tarpeettoman paljon.

Kiteytettynä joustoluotto on erittäin hyvä mahdollisuus vähentää omaa riskiä talousasioissa ja välttää ylimääräistä varovaisuutta omien varojen sijoittamisessa, koska vahingon tapahtuessa apua on saatavissa helposti, nopeasti ja edullisesti.